دریافت
حجم: 2.67 مگابایت
بسم الله
از این تاریخ 19/2/94 بخشی به عنوان دریافت (دانلود) برای شما بازدیدکنندگان محترم در وبلاگ قرار دادم ؛ که دارای طبقه بندی موضوعی به جهت دریافت کلیپ و فایل صوتی میباشد.
یا علی
از زمان نبرد انگلستان در تابستان ۱۹۴۰ میلادی در جنگ جهانی دوم، اهمیت رادار به شکل خاصی توسط تمامی کشورهای صاحب تکنولوژی درک شد و صاحبان تکنولوژی در این بخش سریعا به سمت طراحی و ساخت انواع رادارها رفتند، اما از همان زمان نیز کشورهای صاحب تکنولوژی بهدنبال راههایی برای غلبه بر رادارها بودند.
در طول سالهای بعد، روشهای گوناگونی برای مقابله با رادارها استفاده شد که میتوان از آن میان به حرکت جنگندههای مهاجم در ارتفاع پایین برای در امان ماندن از امواج رادار، استفاده از سامانههای جنگ الکترونیک برای کور کردن رادارها و بهرهگیری از فناوریهای پنهانکاری اشاره کرد.
اما راه دیگر در مبارزه با سامانههای راداری استفاده از موشکهای ضد رادار بود که هنوز هم استفاده از آن در ارتشهای مختلف جهان متداول است. در ابتدا باید دید اصولا موشک ضد رادار چیست و دارای چه مزیتهایی است؟
به زبان ساده، موشک ضد رادار سلاحی است که از امواج رادار بهمنظور ردیابی بهره برده و به سمت منبع انتشار این امواج حمله میکند. به همین دلیل است که در زبان انگلیسی و در بسیاری از ترجمههای فارسی، با واژه موشکهای ضد تشعشع رو به رو میشویم.
اولین کاربرد گسترده موشکهای ضد رادار به زمان جنگ ویتنام باز میگردد.
«اصولا یک موشک ضد رادار و یا به عبارت سلاحی با قابلیت آشیانهیاب راداری از امواج ساطع شده از رادار و سیستمهای جنگ الکترونیک خود دشمن برای یافتن و حمله به آن بهره میبرد. این در حالی است که در زمان استفاده از جستجوگر رادار خودی، شما باید هدف را با استفاده از رادار خود شناسایی و بر روی آن قفل کرده و شلیک کنید. اما در زمان استفاده از موشکهای ضد رادار میتوان در حالت جستجوی غیر فعال منتظر امواج راداری دشمن شده و موشک مورد نظر را به سمت منبع آن پرتاب کرد.»
یادمان شهدای عملیات مرصاد
عملیات مرصاد
عملیات مرصاد روز 5/5/1367 با رمز «یا صاحب الزمان (عجلالله تعالی وجه الشریف) ادرکنی» برای مقابله با حرکت منافقین و بازپسگیری اشغال شده انجام گرفت.
در این عملیات که با فرماندهی سپاه پاسداران انقلاباسلامی و با پشتیبانی هوا نیروز ارتش اجرا شد، رزمندگان از سه محور چهارزبر، جاده قلاجه و جاده اسلام آباد- پل دختر وارد عمل شدند و نیروهای ضد انقلاب را تا پشت نوار مرزی عقب راند؛ اما قوای ارتش عراق، ارتفاعات مرزی را همچنان در اشغال خود نگه داشتند. در عملیات مرصاد، بیش از 120 دستگاه تانک، 400 دستگاه نفربر، 240 قبضه خمپاهره انداز 60 و 80 میلیمتری و 30 عراده توپ 106 میلیمتری دشمن منهدم شدند. همچنین بیش از 20 تیپ مشترک منافقین و ارتش عراق متلاشی شد و تعداد کشته و زخمیهای دشمن از مرز 4800 تن گذشت. در این عملیات، نزدیک به 1000 قبضه آر. پی. جی 7، 700 قبضه تیربار کلاشینکوف، دهها دستگاه خودرو، دهها دستگاه تانک و نفربر، تعدادی تجهیزات پیشترفته الکترونیکی و مخابراتی و مقادیری اسناد درون گروهی منافقین به دست رزمندگان ایران افتاد.
شش روز پس از قبول قطعنامه توسط ایران و در شرایطی که نیروهای عراقی با زیر پا گذاشتن توافقات ۵۹۸ مجددا به خرمشهر حمله کرده و تا آستانه تصرف آن پیش رفته بودند، سازمان مجاهدین عملیاتی با نام فروغ جاویدان را آغاز کرد.
مطلع الفجر ( معروف به تپه کرجی ها )
روستای گورسفید در اطراف گیلانغرب را که وارد شوی و به سمت ارتفاعات بروی تابلوی سفید رنگ سمت راست جاده خودنمایی می کند >> منطقه عملیاتی مطلع الفجر <<
کمی بالاتر از یادمان، تپه هایی هست که هنوز آثار دفاع مقدس از جمله کانال های متعدد و سنگرهای سنگی خودنمایی می کند، همان جایی که در بین محلی ها معروف است به "تپه کرجی ها"
استفاده از عکس ها با ذکر منبع بلامانع است.
شهیدی با دو مزار
هنگامی که شهید حاجی بابا ، با جیپشان روی جاده ی سرپل ذهاب به سمت ِازگِله میرفتند از آنجاییکه ارتفاعات بَمو که مشرف به جاده بوده
دست نیروهای عراقی بوده، جیپ ایشان را مورد هدف قرار می دهند که جیپشان آتش میگیرد و ایشان به شهادت میرسند. وقتی میخواستند
پیکرشان را به عقب بفرستند قسمتی از بدنشان در ماشین باقی می ماند که بعدا موقع انتقال ماشین آن را پیدا میکنند که دیگر به عقب نمیفرستند
و آن تکه از بدنشان را در محل قرارگاه فرماندهی ایشان به خاک می سپارند، که در حال آنجا روستایی نیز به وجود آمد مردم آن منطقه به
این شهید بزرگوار ارادتی خاص دارند .
استفاده از عکس ها با ذکر منبع بلامانع است.
زیارتگاه شهدای بازی دراز - محل شهادت شهید شیرودی و وزوایی
عملیات بازی دراز
عملیات بازی دراز در محور سر پل ذهاب - ارتفاعات بازی دراز به صورت نیمه گسترده در تاریخ ۱/۲/۱۳۶۰ به فرماندهی مشترک انجام شد.
پیشینه
ارتفاعات سختگذر بازی دراز با قلههای بلند و شیبهای تند و بریدگیهای ممتد از اهمیت ویژهای در منطقه مرزی استان کرمانشاه برخوردار است این ارتفاعات به مثابه عرضه بزرگی درون مثلث قصرشیرین _ گیلان غرب_ سرپل ذهاب واقع شدهاست و برمنطقه تسلط کامل دارد نیروهای عراقی در روزهای آغازین جنگ از بازی دراز برای دیده بانی استفاده میکرد اما ویژگیهای این ارتفاعات موجب شد با فعالیتهای مهندسی روی آن جاده سازی شود و یگانهای عراق در آنجا مستقر شوند و ضمن افزایش سلطه بر قصرشیرین سرپل ذهاب را نیز زیر دید خود بگیرند.
برای گرفتن این امتیاز مهم از نیروهای عراقی پس از سه ماه کار نیروهای شناسایی سپاه پاسداران، قرارگاه مقدم غرب سپاه پاسداران و ارتش نخستین عملیات نیمه گسترده را در این منطقه طرح ریزی کردند که با نام عملیات بازی دراز در تاریخ ۱۳۶۰/۲/۱ آغاز شد و به مدت ۸ روز طول کشید و طی آن نیروهای ایرانی و عراقی بارها به تک و پاتک متقابل پرداختند. نیروهای عراقی با استفاده از پشتیبانی هوایی یگانهای خود را حمایت میکردند اما رزمندگان ایرانی از جاده و حمایت هوایی کافی و پشتیبانی آتش محروم بودند در نتیجه نتوانستند روی تمام هدفها مستقر شوند، با وجود این، از بین قلههای منطقه سه قله آن را اشغال و تثبیت کردند و تنها در تثبیت قله ۱۱۵۰ و یکی از قلههای ۱۱۰۰ ناکام ماندند. در این عملیات هوانیروز ارتش نقش بسزایی ایفا نمود و طی آن خلبان علیاکبر شیرودی به شهادت رسید.